ShippingWatch

Shell leverer dårligste resultat siden 2004

Ikke siden 2004 var Shell tjent så få penge. Selskabet er i gang med en stor omlægning, der skal øge indtjening ved den lave oliepris, der gør store reserver urentable at udvinde.

Olieprisen gør ondt på Royal Dutch Shell, der er kommet med regnskab. De kolde regnskabstal hedder et årsresultat på 3,8 mia. dollar mod 19 mia. dollar i 2014.

Ikke nok med, at regnskabstallene er de ringeste siden en regnskabsskandale i 2004, hvor selskabet måtte nedskrive værdien af sine energireserver - den lave pris har også stor effekt på Shells olie- og gasreserver.

For første gang siden 1999 har Shell nemlig ikke udvundet nye reserver til at erstatte de 1,1 mia. tønder (BOE), som Shell pumpede op i 2015. Faktisk er der en negativ faktor på 20 pct. Der er altså afskrevet over 200 mio. tønder, som ikke kan udvindes til den nuværende pris.

Shell har over de seneste ti år været i stand til fuldt ud at erstatte de tønder, der blev udvundet, med nye fund og udvindinger.

Til sammenligning har BP erstattet 61 pct. af deres udvindinger i år, mens Chevron formåede 107 pct., skriver Bloomberg.

"Vi laver substantielle ændringer i vores virksomhed. Vi reorganiserer vores upstream, vi sænker vores omkostninger og kapitalinvesteringer, mens vi refokuserer Shell og responderer på de lavere oliepriser. Som vi tidligere har indikeret, vil dette også betyde en reduktion af omkring 10.000 medarbejdere,” udtaler adm. direktør Ben Van Beurden i forbindelse med regnskabet.

 

Gyserregnskaber fra olieindustrien

Tyra-lukning vil ramme Danmark dobbelt

Danmarks største gasfelt truet af nedlukning

Dong snubler i oliemål og slører nøgletal

Forsiden lige nu

Shippingindustrien: Vi arbejder aktivt for miljøet

De store shippingorganisationer afviser hård kritik om at forhale arbejdet med bl.a. rederiernes udledning af CO2. Vi spillede en stor rolle i udviklingen af en ny miljøstrategi, fastslår ICS over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere