ShippingWatch

Songa Offshore fyrer 200 mand

Songa Offshore må fyre for at holde skindet på næsen i det vanskelige offshore-marked. Ledelsen siger i en pressemeddelelse, at selskabet er ved at lægge an til at blive en optimeret driftsorganisation, frem for en udpræget projektorganisation.

Songa Offshore fyrer i alt 200 ansatte i Aberdeen og Sydkorea for at fokusere aktiviteterne i Norge, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Af de 200 mand, er de 76 fastansatte, mens de resterende 124 er på korttidskontrakter og besparelsen løber op i et samlet beløb på 30 millioner US dollars.

Udover fyringer i projektafdelinger i Sydkorea, Aberdeen og Stavanger, skal der også reduceres i antallet af ansatte i på Cypern, i Stavanger, Oslo og Bergen.

Offshore-organisationen bliver ikke ramt af nedskæringerne, der er helt nødvendige, siger CEO Bjørnar Iversen i pressemeddelelsen.

"Det er en meget vigtig og meget nødvendig tilpasning af vores organisation, for at sikre Songa Offshores konkurrencedygtighed og overlevelsesevne i en ekstremt udfordrende marked for borerigge," siger han.

Songa Offshore har fire kategori D-rigge på vej fra værfter i Sydkorea, som skal på kontrakt med Statoil, når de er færdigbygget.

Krakket supplyrederi har gæld for fem mia kroner

ABG: Her er dødssejlerne i norsk offshore

Ansatte i Siem Offshore går ned i løn for at redde job

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere