ShippingWatch

Tidligere udlandschef i Petrobras idømt 12 års fængsel

Den tidligere direktør for det skandaleramte brasilianske olieselskab er sammen med flere andre tidligere ledere idømt fængselsstraffe for omfattende bestikkelse.

En tidligere direktør i det skandale- og korruptionsramte brasilianske olieselskab Petrobras er blev idømt 12 års fængsel for bestikkelse og hvidvaskning af penge.

Jorge Zelade var chef for Petrobras' internationale division fra 2008 til 2012, og han blev bl.a. dømt for at have modtaget bestikkelse i forbindelse med tildelingen af en kontrakt til olieselskabet Vantage Drilling, ligesom efterforskningen afslørede, at millionbeløb blev overført til konti i Kina og Monaco, skriver flere medier.

Flere andre ledere i Petrobras-toppen blev også idømt længere fængselsstraffe. Tilsammen modtog de, hvad der svarer til omkring 250 milllioner kroner i bestikkelse.

Foreløbig er omkring 170 personer tiltalt i den gigantiske korruptionssag, hvor et milliardbeløb hævdes at være udbetalt i bestikkelse til korrupte direktører i Petrobras og politikere.

Topchef i hollandsk offshorekæmpe i forlig om bestikkelse

Tidligere J. Lauritzen chef sigtet i Petrobras-skandale

Den brasilianske økonomi fortsætter med at skrumpe

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere