Norske Aker Solutions oplyser mandag, at selskabet har sikret sig kontrakter på to vigtige opgaver på Ekofisk og Eldfisk-felterne i den norske del af Nordsøen.

Det skriver mediet E24.no.

Den ene kontrakt har en anslået værdi på mellem en og tre milliarder norske kroner og giver Aker rollen som hovedleverandør af vedligeholdelses- og udviklingsarbejde på platformene. Den anden aftale trækker selskabet ind i inderkredsen af i alt tre selskaber, som skal kan byde på større modifikationsprojekter samme sted. Førstnævnte kontrakt er en rammeaftale på fem år og kan blive forlænget med yderligere tre år.

Kontraktgiveren er amerikanske ConocoPhillips.

Aker Solutions blev hårdt ramt af at tabe en rammeaftale med Statoil om de samme opgaver sidste år. Det betød store nedskæringer hos nordmændene. Selskabets norske divisionschef siger, at de nye ordrer vil "sikre arbejdspladser".

"Ekofisk- og Eldfisk-installationerne er blandt de største vedligeholdelses og udviklingsporteføljer i den norske offshoresektor, og disse kontrakter vil sikre arbejdspladser i centrale dele af den norske MMO-virksomhed," siger Per Harald Kongelf, som er chef for Aker Solutions' norske virksomhed, i en pressemeddelelse.

Aker Solutions vinder projekt med milliardpotentiale fra Statoil

Aker Solutions fyrer op mod 900  

30 meter høj monsterbølge knuste 17 vinduer på rig