ShippingWatch

Havila udskyder frist for aftale om refinansiering

Offshorerederiet Havila, der hverken betaler afdrag eller renter af sin bankgæld, har udskudt en frist for tilsagn fra obligationsejerne, der er nødvendigt for at opnå en ellers planlagt refinansieringsaftale.

Obligationsejerne i det norske offshorerederi Havila har fået yderligere to uger til at give deres tilsagn til en aftale, der skal sænke renterne på rederiets bankgæld på 4,8 milliarder norske kroner og reducere de årlige afdrag markant i årene 2016, 2017 og 2018.

Det oplyser rederiet i en børsmeddelelse.

Et simpelt tilsagn fra obligationsejerne er dog ikke nok. ShippingWatch har tidligere beskrevet, hvordan obligationsejerne desuden skal spæde til med 200 millioner norske kroner, før bankerne vil sætte lempelserne i værk.

Havila lander aftale om refinansiering

Sævik-familien, der ejer 51 procent af rederiet, har allerede givet tilsagn om at rejse 102 millioner norske kroner, hvis refinansieringsplanen bliver godkendt. De resterende obligationsejere skulle have truffet en beslutning senest den 31. januar 2016, men har altså nu fået frist indtil 15. februar 2016.

ABG: Her er dødssejlerne i norsk offshore

132 supplyskibe kan miste kontrakter i Brasilien i år

 

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere