ShippingWatch

Amerikansk oliegigant oplever første tab siden 2002

Det amerikanske olieselskab Chevron har måttet tage sit første kvartalstab i årevis, efter at faldet i olieprisen har krævet massive nedskrivninger og hensættelser.

Den amerikanske oliegigant Chevron indkasserer det første tab i et kvartalsregnskab siden 2002 som følge af styrtdykket i olieprisen.

Det skriver Bloomberg News.

I fjerde kvartal må olieselskabet notere et tab på 588 millioner dollars - svarende til et tab på 0,31 dollar per aktie - mens selskabet for hele året har nået en indtjening på 3,5 milliarder dollars eller 1,85 dollars per aktie.

Resultatet for fjerde kvartal inkluderer nedskrivninger og hensættelser for 1,1 milliarder dollars.

Sammenlignet med analytikernes forventninger skuffer resultatet, idet analytikere adspurgt af Bloomberg havde ventet en indtjening per aktie på 0,47 dollar.

I det amerikanske formarked falder Chevron-aktien med 1,6 procent til 84,55 dollars.

ShippingWatch har tidligere beskrevet, hvordan Chevron har skåret markant i sit investeringsprogram for 2016. I alt regner olieselskabet at bruge 26,6 milliarder dollars i år, og det er er 24 procent lavere end det forventede niveau for 2015.

Chevron skærer stort i næste års investeringer

Olieaktier rasler ned i årets første uger

Shell sænker investeringer for sammenlagt selskab

Forsiden lige nu

Shippingindustrien: Vi arbejder aktivt for miljøet

De store shippingorganisationer afviser hård kritik om at forhale arbejdet med bl.a. rederiernes udledning af CO2. Vi spillede en stor rolle i udviklingen af en ny miljøstrategi, fastslår ICS over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere