ShippingWatch

Akut hjælpepakke på vej til britisk olie- og gasindustri

Aberdeen i Skotland, hovedstad for den britiske olie- og gasindustri i Nordsøen, er hårdt ramt af olieprisfaldet. Torsdag ankommer premierminister David Cameron til byen med en hjælpepakke.

Den britiske regering er klar med en hjælpepakke på 250 millioner pund til den britiske olie- og gasindustri i Nordsøen, hvor den faldende oliepris især har ramt beskæftigelsen i den britiske oliehovedstad Aberdeen i Skotland.

Den britiske premierminister David Cameron besøger Aberdeen i dag torsdag, og han har ifølge flere britiske medier som The Telegraph en akut hjælpepakke med til byen. Regeringen og industrien frygter, at bunden af krisen og dens konsekvenser for tusindvis af ansatte i Nordsøen ikke er nået endnu. Den britiske olie- og gaslobby og den skotske regering har også opfordret regeringen til at lempe skattevilkårerne.

David Cameron sagde onsdag, at regeringen sidste år støttede industrien i Nordsøen med 1,3 millliarder pund, og at han er fast besluttet på yderligere hjælp.

Britisk olie- og gasindvinding stiger for første gang i 15 år

Festen ebber ud i skotsk oliehovedstad

Storbritannien advarer mod døde Nordsø-felter

Britisk storbank: Olieprisen daler til 10 dollar per tønde

 

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere