ShippingWatch

Akut hjælpepakke på vej til britisk olie- og gasindustri

Aberdeen i Skotland, hovedstad for den britiske olie- og gasindustri i Nordsøen, er hårdt ramt af olieprisfaldet. Torsdag ankommer premierminister David Cameron til byen med en hjælpepakke.

Den britiske regering er klar med en hjælpepakke på 250 millioner pund til den britiske olie- og gasindustri i Nordsøen, hvor den faldende oliepris især har ramt beskæftigelsen i den britiske oliehovedstad Aberdeen i Skotland.

Den britiske premierminister David Cameron besøger Aberdeen i dag torsdag, og han har ifølge flere britiske medier som The Telegraph en akut hjælpepakke med til byen. Regeringen og industrien frygter, at bunden af krisen og dens konsekvenser for tusindvis af ansatte i Nordsøen ikke er nået endnu. Den britiske olie- og gaslobby og den skotske regering har også opfordret regeringen til at lempe skattevilkårerne.

David Cameron sagde onsdag, at regeringen sidste år støttede industrien i Nordsøen med 1,3 millliarder pund, og at han er fast besluttet på yderligere hjælp.

Britisk olie- og gasindvinding stiger for første gang i 15 år

Festen ebber ud i skotsk oliehovedstad

Storbritannien advarer mod døde Nordsø-felter

Britisk storbank: Olieprisen daler til 10 dollar per tønde

 

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere