ShippingWatch

Norge holder nyt krisemøde om olieprisen

Ledigheden stiger i Norge, efter olieselskaber i landet har fyret i tusindvis. Nu vil regeringen træde på speederen for at komme de fyrede medarbejdere til undsætning.

Den norske statsminister Erna Solberg.

Olieprisens fald fra tinderne er nu så tydeligt i Norges økonomi, at regeringstoppen endnu en gang har indkaldt centralbankchefen og en række økonomer til et krisemøde for at drøfte situationen.

Det skriver Børsen.

Norge har kendetegnet sig ved at være en af verdens mest solide økonomier, men nu er landet så hårdt ramt, at man må handle, citerer Børsen statsminister Erna Solberg.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"Vi er klar til at iværksætte yderligere tiltag (for at reducere ledigheden, red.) efter den initiativpakke, vi præsenterede i efteråret," med henvisning til det første krisemøde.

Olieprisen er faldet med omkring 75 procent siden toppunktet i sommeren 2014.

Så olieprisen bunden i sidste uge?

Norsk olieselskab: Sverdrup-feltet bliver markant billigere

Oliedirektoratet: Tre års dødvande i norsk olieindustri

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere