De lave oliepriser har reduceret 2015-resultatet i det franske energiselskab Total med 20 procent, men det kommer ikke til at medføre fyringer, som det har gjort hos flere af selskabets konkurrenter. Det fortæller selskabets CEO, Patrick Pouyanne, ifølge Rigzone til det franske medie Europe 1.

"Vi har den finansielle kapacitet til at modstå prisudsvingene i råolie. Vi ved, at inden for råvarer er der cyklusser. Ja, denne cyklus er meget voldsom, et fald på 20 procent på mindre end en måned, 60 procent på et år," siger han ifølge Rigzone.

Totals årsregnskab for 2015 bliver først offentliggjort den 11. februar, så der er endnu ikke mere konkrete meldinger om nøgletal. Det ligger dog fast, at der ikke vil blive tale om fyringer i Total.

"Nej. Vi er vant til disse cyklusser, og job kan ikke være den justerbare variabel, for jeg får brug for disse medarbejdere, når priserne stiger igen, og de vil stige igen en dag. Jeg ved ikke hvornår," siger Patrick Pouyanne.

Interviewet med Total-topchefen fandt sted den 19. januar 2016 - dagen før konkurrenten Shell nedjusterede resultatet for fjerde kvartal og annoncerede fyringer af 10.000 medarbejdere i løbet af 2015 og 2016. Fyringerne er en kombination af opnåede synergier efter opkøbet af BG samt bestræbelser på at øge konkurrenceevnen i et presset marked.

Shell afskediger 10.000 ansatte efter opkøb

Olieaktier rasler ned i årets første uger

BP vil fyre 600 i Nordsøen efter olieprisfald