ShippingWatch

Aker Solutions fyrer op mod 900

Offshore-leverandøren Aker Solutions afskediger op mod 900 medarbejdere i en ny fyringsrunde. Halvdelen af de 900 ryger med det samme, imens skæbnen for de resterende 450 afhænger af ordreindgangen i løbet af året.

Nedgangen i offshoreaktiviteterne tvinger nu den norske leverandør Aker Solutions ud i endnu en fyringsrunde. I en pressemeddelelse oplyser Aker, at op mod 900 ledere og medarbejdere med base i Stavanger, Bergen, Kristiansund, Tromsø, Trondheim og Sandnessjøen samt offshore kan blive ramt.

"En proces med at implementere omkring halvdelen af reduktionerne vil begynde med det samme. Resterende justeringer vil afhænge af arbejdsmængden i løbet af året," skriver selskabet.

"Disse foranstaltninger er smertefulde, men nødvendige for at styrke konkurrenceevnen og det langsigtede potentiale for vores norske MMO-forretning, der har lidt under et kraftigt fald i aktiviteten i det norske marked for offshoreservices," siger Luis Araujo, CEO i Aker Solutions, i pressemeddelelsen.

Aker Solutions, der har omtrent 3600 medarbejdere i Norge, er blandt andet blevet ramt af, at rammeaftalen med Statoil udløber i andet halvår. Det sker, efter at Statoil tog en række aftaler med leverandører op til genforhandling, og til stor skuffelse for Luis Araujo løb andre leverandører med de 10-årige kontrakter.

Statoil-manøvre koster flere hundrede Aker-stillinger

Vindere af Statoil-ordrer varsler nye job

ABG: Her er dødssejlerne i norsk offshore

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere