ShippingWatch

BP vil fyre 600 i Nordsøen efter olieprisfald

Det britiske olieselskab BP melder nu ud, at der skal være 4000 færre ansatte i selskabet på grund af de fortsat faldende oliepriser, heraf 600 i Nordsøen. Det skriver Bloomberg News.

Det britiske olieselskab BP skærer nu drastisk i medarbejderstaben som følge af, at olieprisen er faldet. Ifølge en talsmand fra selskabet, David Nicholas, omfatter fyringerne i alt 4000 ansatte, hvoraf de 600 arbejder på produktionen i Nordsøen.

I Nordsøen vil der blive skåret i antallet af ansatte over to år - men de fleste vil blive fyret i år, oplyser talsmanden til Bloomberg. BP har i øjeblikket omkring 3000 ansatte på projekter i Nordsøen.

Også i løbet af 2015 blev der 4000 færre ansatte hos BP.

En tønde Brentolie er i denne uge faldet til det laveste i niveau i 12 år - og alene i 2016 er prisen skrumpet med 15 procent efter et fald på 35 procent sidste år, skriver Bloomberg.

Investorerne tager godt imod spareplanerne. Aktierne, der er noteret på børsen i London, stiger tirsdag eftermiddag med 0,9 procent til 331,70 britiske pence. Kursstigningen kommer dog efter, at BP-aktierne i lighed med andre olieselskabers aktier, er raslet ned i værdi efter nytår.

Værst er det gået ud over Statoil, som i løbet af 2016 er faldet 13,5 procent. BP er i samme periode faldet 6,8 procent.

Olieaktier rasler ned i årets første uger

BP overvejede at bombe løbsk pram

EU stopper sag mod Statoil

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere