ShippingWatch

Noreco må pligtskyldigt forære britisk oliefelt væk

Det kriseramte olieselskab har ikke levet op til sine forpligtelser og må derfor overgive sit lod i det mest værdifulde oliefelt til Eon og Premier Oil.

Det hårdt plagede norske olieselskab Noreco fortsætter med at udstede gaver. Ufrivilligt, vel at mærke. Efter i længere tid ikke at kunne overholde sine betalingsforpligtelser har selskabets partnere på det britiske oliefelt Huntington, Eon og Premier Oil, meddelt, at de nu kvit og frit overtager Norecos femtedel af licensen. Et træk som anerkendes af Noreco i en meddelelse.

"Norweigian Energy Company ASA (Noreco) meddeler, at dets britiske datterselskab, Noreco Oil UK, nu er blevet forkyndt åbningsskrivelse fra licenspartnerne Eon UK E&P og Premier Oil Plc, at de vil udøve deres rettigheder til at erhverve Norecos kapitalinteresse i Huntington-licensen uden nogen modydelse i overensstemmelse med deres rettigheder under JOA [jointventure-erklæringerne, red.]," lyder det fra Noreco.

Syv ottendedele af produktionen

Det er ikke første gang, at det konkurstruede olieselskab må afhænde aktiver uden kompensation. I sommer afgav Noreco således ejerandele på 30 procent hhv. 61 procent på Nini- og Cecilie-oliefelterne til Dong Energy og det tyske olieselskab Dea. Endda med en kompensation på 60 millioner kr. til modtagerne.

Huntington-feltet har imidlertid været nordmændendes mest værdifulde felt, pointerer flere norske medier heriblandt Offshore.no. I sit seneste halvårsregnskab udgjorde det britiske felt således 87 procent af produktionen ifølge de seneste feltspecifikke opdateringer.

Noreco, der også for nyligt meddelte et frasalg/omstrukturering af sine norske aktiver, forsøgte i efteråret at afhænde Huntington men modtog ifølge selskabet selv ingen acceptable tilbud. Derimod varslede licenspartnerne i begyndelsen af november, at de ville overtage den norske femtedel, såfremt de efterslæbende betalinger ikke begyndte at falde.

Noreco holder norsk ophørsudsalg

Noreco indgår samarbejde om Siri-krav

Noreco mindsker tab og håber på medhold i Siri-sag

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere