ShippingWatch

Maersk Oil får godkendt tre oliefelter i Kenya

Myndighederne i Kenya har vendt tommelfingeren opad til Maersk Oils køb af tre licenser i landet fra Africa Oil Corporation.

Maersk Oil har fået blåstemplet købet af tre oliefelter i Kenya fra Africa Oil Corporation.

Det fremgår af en meddelelse fra sidstnævnte.

Maersk Oil meddelte i november sidste år, at selskabet har købt i alt fem landbaserede olielicenser fra Africa Oil Corporation i Kenya og Etiopien, og det er købet af de tre licenser i Kenya, der nu er godkendt af de lokale myndigheder.

Maersk Oil køber ifølge aftalen halvdelen af Africa Oils aktier i blokkene 10BB, 13T og 10BA, og det danske selskab sidder derfor på 25 pct. af blokkene efter transaktionen, mens Africa Oil ligeledes har 25 pct., og Tullow Oil sidder på de sidste 50 pct. af blokkene.

I Etiopien har Maersk Oil købt 25 pct. af blokken Rift Basin og 15 pct. af South Omo.

Maersk Oil har lagt en forudbetaling på 365 mio. dollar inklusive efterforskningsomkostninger. Desuden er der aftalt fremtidige betalinger på op til 480 mio. dollar alt afhængig af størrelsen af oliereserven og den fremtidige køreplan for produktion af den første olie.

"Vi er meget glade for at have modtaget godkendelse fra Kenyas regering. Vi vurderer, at Maersk Oil vil blive en fremragende partner med henblik på teknisk og finansiel styrke og en erfaring, der er vital i processen med at flytte projektet fremad," siger Keith Hill, der er administrerende direktør hos Africa Oil, i meddelelsen.

Maersk får ondt i olien efter nyt prisdyk

Jakob Thomasen: Vi fik Afrika-felter til en god pris

Danske rederiers omsætning i Afrika vokser

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere