ShippingWatch

Medie: Udenrigsministeren hjælper Maersk i Qatar

Den danske udenrigsminister Kristian Jensen holdt onsdag møde med Qatars emir og premierminister i sagen om Maersks koncession på oliefeltet Al Shaheen.

Maersk får hjælp fra højeste hjemlige instans i kampen for at bevare sin koncession på oliefeltet Al Shaheen i Qatar, skriver Børsen.

Udenrigsminister Kristian Jensen mødtes onsdag med Qatars emir Sheikh Tamin bin Hamad Al Thani og premierminister Sheikh Abdullah Bin Nasser Al-Thani i Qatar, hvor Børsen havde en mand til stede ved de 45 sekunder lange pressemøde.

Parterne var ganske fåmælte om status for oliefeltet, som Mærsk har koncession på frem til 2017.

"Det eneste jeg kan forsikre Dem om, er at Qatar Petroleum har nedsat en komite, der ser på tenderen, og at det vil foregå på en transparent facon, der er i overensstemmelse med internationale standarder, så alle vil få en fair chance det kan jeg forsikre dem om," sagde udenrigsminister Dr. Khlalid Bin Mohammed Al Attiyah til Børsen.

Omtrent halvdelen af Maersk Oils internationale omsætning kommer fra Qatar.

Avis: Minister skal hjælpe Maersk i Qatar

Nedskæring i Maersk Oil rammer guldæg i Qatar

Maersk håber på hurtigt svar om Qatar

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere