ShippingWatch

Flere boreplatforme er evakueret i Nordsøen

En stor ubemandet pram truer med at ramme olieplatforme i Valhall-oliefeltet. Flere helikoptere er sat ind for at evakuere besætningen fra to platforme i området.

På grund af et voldsomt uvejr i Nordsøen er hundredvis af personer blevet evakueret fra det norske oliefelt Valhall, fordi flere olieplatforme risikerer at blive ramt af en stor ubemandet pramforme.

Kort før klokken 1200 i dag torsdag er prammen inde i norsk sektor og befinder sig blot én time fra Valhall-feltet, oplyser Hovedredningscentralen for Sydnorge.

Flere helikoptere er sat ind for at evakuere besætningen fra to platforme i området.

"En pram, der er 110 meter lang og 30 meter bred, har revet sig løs i uvejret og er på vej mod Valhall," siger Nils Ole Sunde fra Hovedredningssentralen i Sydnorge til det norske nyhedsbureau NTB.

Først blev 235 mennesker evakueret. Derefter meddelte selskabet BP i en erklæring, at produktionen i Valhallfltet er lukket ned, og at det har givet ordre til en total evakuering af feltet.

Valhallfeltet består af otte olieplatforme.

"Der er 71 personer tilbage. De er ved at blive evakueret," siger en talsmand for BP til nyhedsbureauet Reuters.

En mand i 50-års-alderen blev onsdag dræbt og to blev kvæstet, da en enorm bølge ramte en boreplatform i det norske gasfelt Troll i Nordsøen. Omkring halvdelen af de i alt 106 folk, der befandt sig på boreriggen, er blevet evakueret.

Kæmpebølge rammer borerig i Nordsøen: En er dræbt

Norske olieansatte: Besparelser koster på sikkerheden

Nye sikkerhedsproblemer plager Dong-platform i Norge

Den norske oliefond sagsøger BP for kæmpetab

 

 

Forsiden lige nu

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere