En mand i 50'erne er dræbt, og to er kommet til skade, efter at en enorm bølge har ramt en boreplatform i det norske gasfelt Troll i Nordsøen.

Omkring halvdelen af de i alt 106 folk, der befandt sig på boreriggen, er blevet evakueret på grund af skader på riggens beboelsesafdeling og storm i området.

Det oplyser det norske olie- og gasselskab Statoil, der har licensen på Troll-feltet. Riggen med navnet Innovator er lejet hos det kinesiske selskab COSL.

"Vejret var hårdt med bølger så høje som 14 meter og vindhastigheder på 25 til 30 meter i sekundet. Kraftig vind forhindrede helikoptere i at lande på riggen, og folk måtte hejses op, siger Eileen Brundtland, talskvinde for Petroleumstilsynet, der overvåger sikkerheden i de norske offshorefelter, til Reuters.

Boreplatformen er nu ved egen kraft på vej mod den norske kyst, hvor den ventes at ankomme senere i dag.

Stormen i området har endnu ikke lagt sig, og andre 235 personer er i nattens løb blevet evakueret fra Valhall-feltet, fordi en 110 meter lang ubemandet pram har revet sig løs og nu driver mod oliefeltet, oplyser BP Norge til avisen VG.

"En pram driver rundt et stykke længere mod syd, og folk bliver flyttet i tilfælde af, at den skulle udgøre en trussel," siger indsatsleder Nils Ole Sunde fra redningsberedskabet i det sydlige Norge til NTB.

 

 

Stormen truer gas-produktion i Nordsøen

157 oliearbejdere tvunget i land fra Nordsøen