ShippingWatch

Kæmpebølge rammer borerig i Nordsøen: En er dræbt

Storm og 14 meter høje bølger skaber kaos i norske olieområder. Knap 300 personer er evakueret i det norske gasfelter Troll og Valhall i Nordsøen.

En mand i 50'erne er dræbt, og to er kommet til skade, efter at en enorm bølge har ramt en boreplatform i det norske gasfelt Troll i Nordsøen.

Omkring halvdelen af de i alt 106 folk, der befandt sig på boreriggen, er blevet evakueret på grund af skader på riggens beboelsesafdeling og storm i området.

Det oplyser det norske olie- og gasselskab Statoil, der har licensen på Troll-feltet. Riggen med navnet Innovator er lejet hos det kinesiske selskab COSL.

"Vejret var hårdt med bølger så høje som 14 meter og vindhastigheder på 25 til 30 meter i sekundet. Kraftig vind forhindrede helikoptere i at lande på riggen, og folk måtte hejses op, siger Eileen Brundtland, talskvinde for Petroleumstilsynet, der overvåger sikkerheden i de norske offshorefelter, til Reuters.

Boreplatformen er nu ved egen kraft på vej mod den norske kyst, hvor den ventes at ankomme senere i dag.

Stormen i området har endnu ikke lagt sig, og andre 235 personer er i nattens løb blevet evakueret fra Valhall-feltet, fordi en 110 meter lang ubemandet pram har revet sig løs og nu driver mod oliefeltet, oplyser BP Norge til avisen VG.

"En pram driver rundt et stykke længere mod syd, og folk bliver flyttet i tilfælde af, at den skulle udgøre en trussel," siger indsatsleder Nils Ole Sunde fra redningsberedskabet i det sydlige Norge til NTB.

 

 

Stormen truer gas-produktion i Nordsøen

157 oliearbejdere tvunget i land fra Nordsøen

 

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere