ShippingWatch

Nyt norsk oliemarked til 50 mia kr på vippen

Der er tale om et marked for udenlandske underleverandører, der løber op i 50 mia norske kroner, når eller hvis Loftoen åbnes op for olieefterforskning. Men den norske regering tøver.

Det potentielt store olie- og gasområde ved Lofoten i Nordnorge kan betyde ordrer til danske og andre udenlandske underleverandører på hele 50 mia. kr., lyder det i en vurdering fra det norske analyse- og rådgivningsbureau Rysted Energi ifølge Dagens Næringsliv.

Den norske regering er under pres fra industriinteresser for at åbne for efterforskning i området, men miljø- og fiskeriinteresser trækker i den modsatte retning af frygt for naturen.

Det norske Oljedirektoratet har vurderet, at der kan være op til 1300 millioner tønder olie- og gasressourcer i området, hvoraf to tredjedele menes at være olie til en pris, der er sat til 100 USD per tønde.

Det er erhvervslivet i Nordnorge, der har bedt Rysted udarbejde en vurdering af, hvad det vil koste, hvis den norske regering beslutter at udskyde de første efterforskninger til om fire år.

Olieminister Tord Lien fra Fremskrittspartiet siger til avisen, at han ikke vil spekulere i hypotetiske beregninger.

Frygt for stort hul i norsk olieproduktion

Norske olieindtægter styrtdykker

Ny norsk regering har ikke opgivet Lofoten

Solberg skuffer olieindustrien: Åbner ikke Lofoten

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter

Nødlidende tyske shippingbanker har i årevis været låst af dyre skibskontrakter med management-selskaber, der har forhindret banker i at sælge ud af skibe. Det kan ændre sig nu, vurderer kilder over for Shippingwatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere