ShippingWatch

SBM betaler 470 mio. USD efter fadæse i Nordsøen

Talisman Energy måtte lukke produktion i Nordsøen og tage en nedskrivning på 497 mio. USD. Nu ser selskabet ud til at få pengene tilbage fra hollandske SBM Offshore.

Hollandske SBM Offshore ser endelig ud til at have fået sat punktum for vanskelighederne med den såkaldte Yme-boreplatform i den norske del af Nordsøen.

Problemerne for det hollandske selskab, der leaser platforme ud til energiselskaber, har ellers ingen ende ville tage, siden platformen måtte evakueres sidste sommer på grund af skader på konstruktionen.

Det betød at den canadiske operatør af platformen, Talisman Energy, måtte lukke produktionen og tage en nedskrivning på 497 mio. dollar i tredje kvartal. Penge, som selskabet siden har forsøgt at hente tilbage fra SBM Offshore, og det ser nu endelig ud til at være lykkes.

SBM Offshore er tirsdag gået med til at betale 270 mio. dollar oven i de 200 mio. dollar, som selskabet satte til side i december, for fadæsen. Samtidig er det besluttet at skrotte olieplatformen, som SBM Offshore nedskrev værdien af med 400 mio. dollar i december.

Bank of America kalder aftalen "meget positiv" for SBM Offshore, mens Kepler kalder aftalen en løsning på et af de to juridiske problemer, der har plaget selskabet, skriver Bloomberg News. Det andet berør et lignende problem i Canada.

Med forliget ser uoverensstemmelserne mellem de to selskaber i hvert fald ud til at være overstået, og det kan mærkes på SBM Offshores aktiekurs. Aktien er kørt massivt nedad, siden problemerne opstod, tog et enkelt hop ved aftalen i december, og tirsdag eftermiddag stiger SBM Offshore med 21,2 pct. til 12,99 euro - det største hop siden 1989 ifølge Bloomberg News.

Talisman Energy-aktien tager også pænt i mod aftalen og stiger med 1,9 pct. til 12,36 dollar i USA. Aktien faldt dog også fra 15 dollar til omkring 10 dollar henover efteråret, hvor store nedskrivninger på Yme-projektet pressede energiselskabet.

AF RITZAU FINANS

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere