ShippingWatch

Transocean vinder stor kontrakt på norsk gasfelt

Rigselskabet Transocean har vundet en kontrakt med Dea Norge på det norske gasfelt Dvalin, der tidligere var kendt som Zidane. Kontrakten løber op i 550 mio. norske kr. og gælder boringen af fire brønde.

Det amerikanske rigselskab Transocean har sikret sig en stor kontrakt med olieselskabet Dea Norge, som er ejet af den russiske oligark Mikhail Fridman.

Kontrakten gælder boringen af fire produktionsbrønde på gasfeltet Dvalin, der tidligere havde Maersk Oil som partner. Aftalen løber op i 550 mio. norske kroner, eller hvad der svarer til 442 mio. danske kr.

Arbejdet begynder i 2019 og ventes at vare i knap et år, oplyser Dea Norge i en meddelelse.

"Boringen af produktionsbrøndene er et vigtigt skridt for at starte produktionen på feltet i 2020. Vi er meget glade for at have fået Transocean med på holdet," udtaler Deas' adm. direktør Hans-Hermann Andreas.

Kontrakten på Dvalin-feltet er tildelt Transoceans norske datterselskab Transocean Norway Operations.

Feltet er delt mellem Dea Norge med 55 pct., Petoro med 35 pct. og Edison Norge med 10 pct. Det gik tidligere under navnet Zidane og ventes at gemme på 18,2 mia. kubikmeter naturgas.

Maersk Oil trækker sig fra norsk gasfelt

Dea puster nyt liv i stor offshore-udbygning

Maersk Oil udskyder kæmpe gasfelt i Norskehavet

 

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere