ShippingWatch

Danske selskaber skal have del i gigantmarked for offshore vind

Eksportrådet og organisationen Offshoreenergy.dk ser øget potentiale for offshore vind i de kommende år med store projekter i på vej. Et fælles arrangement i USA til sommer skal øge mulighederne danske selskaber i landet.

Potentialet er stort for offshore vind i USA, hvor Eksportrådet og organisationen Offshoreenergy.dk med et fælles initiativ til næste sommer søger at øge samarbejdet mellem danske og nordamerikanske selskaber.

I en fælles pressemeddelelse, parterne har sendt ud, lyder det fra Glenda Napier, adm. direktør for Offshoreenergy.dk, at den amerikanske offshorevindindustri i disse år gennemgår "en rivende udvikling," og yderligere kommenterer den danske ambassadør i USA, Lars Gert Lose, at "der er en pipeline på 25 gigawatts for offshorevindprojekter ud for den amerikanske og canadiske kyst."

"Heraf ligger 15 gigawatt placeret i tolv kommercielle områder, som allerede er bevilget til otte stater på den amerikanske nordøstkyst. Aftageraftaler er allerede tildelt i staten Maryland, og der vil komme flere i staterne Massachusetts og muligvis New York i 2018," fortsætter han.

Derfor arrangerer parterne i fællesskab arrangementet "offshore wind roadshow" i USA til næste sommer for danske virksomheder. Det sker med det formål at skabe et samarbejde med nordamerikanske virksomheder for på den måde at styrke forsyningskæden for de danske virksomheder.

I den kommende tid vil Eksportrådet og Offshoreenergy.dk derfor undersøge nærmere, hvilke danske virksomheder, der skal involveres, og hvilke stater rundturen skal omfatte.

Offshorerederi får tildelt nye kontrakter

Ardent har fået hul på offshore efter oliekrisen

Vindbranchen overbevist om gennembrud for amerikansk havvind

Forsiden lige nu

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Lavaretus i vildrede efter masseflugt af medarbejdere

Det landede som en bombe hos stifterne af Lavaretus, at hele Københavner-kontoret har sagt op for at starte hos konkurrenten. Ifølge ShippingWatchs kilder er vildreden så stor, at der ikke kommer en hurtig afklaring på fremtiden. Maersk forholder sig roligt som kunde.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere