ShippingWatch

"Skibsmæglere kvitterer for højere ambitioner hos vækstteamet"

Regeringens Blå Vækstteam, med Jesper Lok som Formand, er godt i gang med arbejdet og der tegner sig et billede af, at konklusionerne er helt på linje med hvad Skibsmæglerforeningen præsenterede for Erhvervsministeren og det Blå Vækstteams første møde.

Regeringens Blå Vækstteam, med Jesper Lok som Formand, er godt i gang med arbejdet og der tegner sig et billede af, at konklusionerne er helt på linje med hvad Skibsmæglerforeningen præsenterede for Erhvervsministeren og det Blå Vækstteams første møde.

Skibsmæglerforeningen kvitterer for, at det Blå Vækstteam sætter ambitionerne endnu højere og at man ser potentialerne på et globalt plan.

Blandt Skibsmæglerne og Skibsagenterne er der et øget pres på omkostninger og indtjening, samtidigt med at kravene til kompetencerne skærpes og der er megen fokus på digitalisering. Konkurrencen er global, og man ser endvidere nye spillere i markedet, som f.eks. amerikanske Amazon, der vil udbyde transportløsninger via sine digitale platforme efter ”one-stop-shop” princippet. Det er derfor vigtigt at Danmark fortsat er i den maritime verdenselite, og derfor mener Skibsmæglerforeningen også, at det er vigtigt at det Blå Vækstteam også har fokus på kompetencer, rammevilkår og den øgede digitalisering.

Disse udfordringer kræver styrkede kompetencer, og Skibsmæglerforeningen, Rybners Handelsskole og Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg har i samarbejde med hinanden igennem mange år leveret en verdens anderkendt shippinguddannelse for landets shippingvirksomheder inden for de typer af virksomheder, som Skibsmæglerforeningen repræsenterer som brancheforening.

Skibsmæglerforeningen får lejlighed til bl.a. at drøfte Det Blå Vækstteam og uddannelse, der er nogle af de "hotte" temaer, vi har på programmet til Skibsmæglerforeningens Årsmøde og Generalforsamling i Aarhus fredag den 16-09-2016.

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Meninger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere