Regeringens Blå Vækstteam, med Jesper Lok som Formand, er godt i gang med arbejdet og der tegner sig et billede af, at konklusionerne er helt på linje med hvad Skibsmæglerforeningen præsenterede for Erhvervsministeren og det Blå Vækstteams første møde.

Skibsmæglerforeningen kvitterer for, at det Blå Vækstteam sætter ambitionerne endnu højere og at man ser potentialerne på et globalt plan. 

Blandt Skibsmæglerne og Skibsagenterne er der et øget pres på omkostninger og indtjening, samtidigt med at kravene til kompetencerne skærpes og der er megen fokus på digitalisering. Konkurrencen er global, og man ser endvidere nye spillere i markedet, som f.eks. amerikanske Amazon, der vil udbyde transportløsninger via sine digitale platforme efter ”one-stop-shop” princippet. Det er derfor vigtigt at Danmark fortsat er i den maritime verdenselite, og derfor mener Skibsmæglerforeningen også, at det er vigtigt at det Blå Vækstteam også har fokus på kompetencer, rammevilkår og den øgede digitalisering.

Disse udfordringer kræver styrkede kompetencer, og Skibsmæglerforeningen, Rybners Handelsskole og Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg har i samarbejde med hinanden igennem mange år leveret en verdens anderkendt shippinguddannelse for landets shippingvirksomheder inden for de typer af virksomheder, som Skibsmæglerforeningen repræsenterer som brancheforening.    

Skibsmæglerforeningen får lejlighed til bl.a. at drøfte Det Blå Vækstteam og uddannelse, der er nogle af de "hotte" temaer, vi har på programmet til Skibsmæglerforeningens Årsmøde og Generalforsamling i Aarhus fredag den 16-09-2016.