ShippingWatch

Forsinkelser i argentinske havne kan være fortid

I flere år har tørlastskibe, der sejler med korn fra Argentina, oplevet store problemer med forsinkelser. Et samarbejde mellem industri og landets regering kan ifølge korruptionsnetværk løse sager, hvor skibe er blevet forsinket af uransagelige årsager.

Tørlastskibe har i flere år haft store problemer, når de skulle losse korn i Argentina, som er en vigtig aktør i tørlastsektoren.

Her blev skibe forsinkede af forskellige årsager, som medlemmer af korruptionsnetværket MACN har peget på som et kæmpe problem.

Risikoen for tørlastskibene er nu blevet mindre efter tre års arbejde mellem forskellige aktører og regeringen i Argentina om at øge effektiviteten af havnegodkendelser markant. Det skriver MACN i en meddelelse.

Sammen har aktørerne etableret et nyt regelsæt, som vil forbedre de praktiske forhold for skibsinspektioner, hvilket træder i kraft 1. november og året frem skal testes.

Med systemet bliver der blandt andet indført et krydstjek for at sikre integriteten, mens inspektioner vil blive lavet af private skibsinspektører, og opstår der konflikt, vil tørlastskibene kunne hente hjælp fra selskabet Senasa.

"MACN tror, at disse ændringer vil øge effektivitet, integritet og gennemsigtighed i inspektionerne, og reducere risikoen for, at skibe bliver forsinket af uforklarlige årsager," skriver netværket.

"Korruption er et kæmpe problem, jeg kender til på nært hold"

Maersk: Vores korruptionspolitik koster kunder

"Korruption udfordrer den globale containerindustri"

Forsiden lige nu

Topchef har forvandlet ny og aggressiv spiller i søforsikring

Forsikringshuset Neon, som har hentet flere medarbejdere i Lavaretus til et nyt dansk kontor, kæmpede for overlevelse for få år siden. En strategisk overhaling betyder, at man nu indleder en offensiv på markedet for søforsikring med kontorer i København og Genova.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere