ShippingWatch

Odfjell henter millioner på salg af olieterminal

Norske Odfjell har solgt en ejerandel på 50 pct. af en olieterminal i Singapore til fond. Salget giver en trecifret millionindtægt til shippingselskabet.

Odfjell har solgt sin ejerandel på 50 pct. af terminalen Oiltanking Odfjell Terminal Singapore til en fond drevet af selskabet Macquarie Infrastructure and Real Assets.

Salgsprisen vil være på i alt 300 mio. dollars og vil give Odfjell en nettoindtægt på i alt 135 mio. dollars, skriver rederiet en meddelelse.

"Vi er glade for at have lukket salget af vores Singapore-terminal med det, vi ser som en meget attraktiv pris og en bekræftelse af investeringens styrke og kvalitet, og som vi har haft i Singapore siden 2001," siger Kristian Mørch, CEO i Odfjell i meddelelsen.

I regnskabet for første halvår pegede Odfjell på, at selskabet håbede på et salg af ejerandelen i terminalen, som selskabet skulle have oplevet stor interesse for.

Salget kommer på et tidspunkt, hvor Odfjell er mærket af de lidt hårde tider for kemikalietankmarkedet.

Resultatet for andet kvartal i år landede på et underskud på fem mio. dollars mod et overskud på 18 mio. dollars i samme periode sidste år. Omsætningen i rederiet var marginalt lavere i perioden på 238 mio. dollars mod 241 mio. dollars i samme periode sidste år.

Odfjell og Statoil sælger robotselskab i mio-handel

Odfjell Drilling ser tegn på stabilt boremarked

Odfjell leverer utilfredsstillende resultat for andet kvartal

Forsiden lige nu

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Lavaretus i vildrede efter masseflugt af medarbejdere

Det landede som en bombe hos stifterne af Lavaretus, at hele Københavner-kontoret har sagt op for at starte hos konkurrenten. Ifølge ShippingWatchs kilder er vildreden så stor, at der ikke kommer en hurtig afklaring på fremtiden. Maersk forholder sig roligt som kunde.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere