ShippingWatch

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

Der har været travlhed i Rotterdam Havn i årets første ni måneder, hvor mængden af containere i den hollandske havn er steget i forhold til samme periode af sidste år.

I alt har havnen håndteret 10,2 mio. teu i fra januar til september. Det svarer til en stigning på 10 pct. i forhold til de første tre kvartaler af 2016, oplyser havnen i en meddelelse.

Dermed ser det ikke ud til, at hackerangrebet mod Maersk-gruppen, som lammede selskabets containerterminal i Rotterdam i juli, har haft nogen nævneværdig indflydelse på trafikken i havnen.

Den samlede mængde gods er dog kun steget med to pct. Det skyldes, at havnen har oplevet et fald i volumen på olie og kul.

Mængden af flydende last er faldet med 4,2 pct., mens mængden af kul er faldet med 2,6 pct. Det skyldes ifølge havnen, at der nu bliver satset mere på grøn energi end tidligere.

"Takket være stigningen på 10 pct. i containervolumen, så har det været et godt kvartal. Væksten bliver dog trukket ned af lavere voluminerne i visse andre segmenter. For eksempel er volumen af kul i vores havn faldet i sammenligning med 2016, fordi to kulkraftværker er lukket i Rotterdam, og fordi at produktionen af bæredygtig energi er steget. Samtidig er volumen af fuel olie i tredje kvartal lavere end tallene fra sidste år," udtaler CEO Allard Castelen.

Maersks nøglehavn i Rotterdam er stadig nede

Cyberangreb påvirker stadig Maersks havne

Rotterdam øger rabatten til grønne skibe

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere