ShippingWatch

APM Terminals vokser mest i Indiens største havn

APM Terminals er den havneoperatør, som i årets første seks måneder er vokset mest i Indiens største containerhavn Jawaharlal Nehru Port Trust.

A.P. Møller-Mærsks havneselskab, APM Terminals, er den havneoperatør, som i årets første seks måneder er vokset mest i Indiens største containerhavn, Jawaharlal Nehru Port Trust, der ligger øst for Mumbai.

Det skriver branchemediet The Maritime Standard.

APM Terminals håndterede i de første seks måneder af året 990.000 teu (tyvefodscontainere), hvilket er en stigning på 11,6 pct. fra samme periode året før, mens den konkurrerende havneoperatørs, DP World oplevede en vækst på 5,2 pct. til 625.000 teu.

Containerhavnen har i første halvdel af 2017 haft en vækst på 6,3 pct. inden for containerlast. I perioden blev der i alt håndteret 2,4 mio. teu i havnen mod 2,26 mio. teu i samme måneder året før.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

I august skrev den indiske avis Mint, at APM Terminals kan være på vej til at sælge sin ejerandel i indiske Gateway Terminals India (GTI)i havnen Nhava Sheva og som selskabet ejer 74 pct. af.

Analysehuset Alphaliner pegede i en analyse ud fra omtalen på, at det kan blive et endeligt farvel til Indien fra APM Terminals

"Skulle Maersk Lines søsterselskab virkelig beslutte sig for at forlade Nhava Sheva, kan det være en del af en større tilbagetrækning fra Indien, da APM Terminals formentlig også trækker sig fra Pipavav-havnen i Indiens nordvestlige stat Gujarat," skrev Alphaliner.

Alphaliner: APM Terminals kan være på vej ud af Indien

Medie: APM Terminals rygtes på vej til at sælge indisk havn

 

APM Terminals frifundet i indisk konkurrencesag

Forsiden lige nu

Topchef har forvandlet ny og aggressiv spiller i søforsikring

Forsikringshuset Neon, som har hentet flere medarbejdere i Lavaretus til et nyt dansk kontor, kæmpede for overlevelse for få år siden. En strategisk overhaling betyder, at man nu indleder en offensiv på markedet for søforsikring med kontorer i København og Genova.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere