ShippingWatch

APM Terminals trækker sig ud af amerikansk havn

APM Terminals trækker sig fra at drive en containerterminal i havnen i Tacoma i staten Washington i det nordvestlige USA.

Havnen i Los Angeles, hvor APM Terminals fortsat er til stede.

A.P. Møller-Mærsks havneselskab, APM Terminals, trækker sig fra at drive en containerterminal i havnen i Tacoma i staten Washington i det nordvestlige USA.

Havnen blev i weekenden overdraget til den nye lejer, oplyser APM Terminals i en pressemeddelelse.

Maersk har været til stede i Tacoma siden købet af amerikanske Sea-Land i 1999, men tidligere i år annoncerede selskabet sine planer om sandsynligvis at forlade havnen ved udløbet af den nuværende lejeaftale til nytår. Afgangen er dermed faldet på plads tre måneder før tid.

Beslutningen blev truffet, da hovedkunden, rederiet Matson, varslede, at det ville trække sin skibsfart fra havnen. Matson leverede hovedparten af de knap 200.000 tyvefodscontainere (teu), Tacoma-terminalen håndtere årligt - i øvrigt under en tredjedel af den totale kapacitet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Nu er det imidlertid Matson, der i samarbejde med SSA Marine, der i forvejen driver en anden del af Tacoma-havnen, som kommer til at overtage Maersk-terminalen.

APM Terminals har også trukket sig ud af havne i Houston og Jacksonville i USA i de senere år, men Mærsk-selskabet er stadig til stede i Los Angeles, Port Elizabeth nær New York samt Miami og Mobile i Alabama.

APM Terminals trækker sig ud af brasiliansk havn

Alphaliner: APM Terminals kan være på vej ud af Indien

Få havne trækker APM Terminals i rødt

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere