ShippingWatch

København får endnu en krydstogtsterminal

Krydstogtfaciliteter i Ydre Nordhavn i København bliver udvidet med endnu en terminal, som kan tage imod den massive tilstrømning af turister. Byggeriet ventes at være færdigt i 2020.

Der er en ny krydstogtsterminal på vej til København. Det står klart, efter at bestyrelsen i Copenhagen Malmö Port (CMP) har givet grønt lys til at udvide den nuværende krydstogtshavn med endnu en terminal.

Terminalen bliver bygget i forlængelse af de nuværende faciliteter i Ydre Nordhavn. Når byggeriet er færdig i 2020, vil der være i alt fire terminaler til at tage imod krydstogtsskibe i København.

I 2017 har 55 skibe indtil videre lagt til i København. De har hver haft mere end 4.000 passagerer ombord, oplyser CMP i en meddelelse.

I løbet af sæsonen forventer CMP, at i alt 850.000 passagerer vil have rundet København.

CMP har tidligere meldt ud, at krydstogtturismen formentlig vil sætte rekord i 2018.

Flere kritikere peger dog på, at de store krydstogtskibe forurener massivt. Det gælder blandt andet den tyske miljøgruppe Nabu, som kritiserer krydstogtrederierne for ikke at installere filtre til at rense deres røg.

Kæmpeskibe sikrer rekord for sejlende turister til Danmark

Danske havnebyer får over en million skibsturister i år

NGO anklager cruise-redere for massiv forurening

 

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere