ShippingWatch

København får endnu en krydstogtsterminal

Krydstogtfaciliteter i Ydre Nordhavn i København bliver udvidet med endnu en terminal, som kan tage imod den massive tilstrømning af turister. Byggeriet ventes at være færdigt i 2020.

Der er en ny krydstogtsterminal på vej til København. Det står klart, efter at bestyrelsen i Copenhagen Malmö Port (CMP) har givet grønt lys til at udvide den nuværende krydstogtshavn med endnu en terminal.

Terminalen bliver bygget i forlængelse af de nuværende faciliteter i Ydre Nordhavn. Når byggeriet er færdig i 2020, vil der være i alt fire terminaler til at tage imod krydstogtsskibe i København.

I 2017 har 55 skibe indtil videre lagt til i København. De har hver haft mere end 4.000 passagerer ombord, oplyser CMP i en meddelelse.

I løbet af sæsonen forventer CMP, at i alt 850.000 passagerer vil have rundet København.

CMP har tidligere meldt ud, at krydstogtturismen formentlig vil sætte rekord i 2018.

Flere kritikere peger dog på, at de store krydstogtskibe forurener massivt. Det gælder blandt andet den tyske miljøgruppe Nabu, som kritiserer krydstogtrederierne for ikke at installere filtre til at rense deres røg.

Kæmpeskibe sikrer rekord for sejlende turister til Danmark

Danske havnebyer får over en million skibsturister i år

NGO anklager cruise-redere for massiv forurening

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere