ShippingWatch

Rotterdam øger rabatten til grønne skibe

Havnen i Rotterdam vil give endnu større rabat til grønne skibe, der i forvejen kan opnå besparelser på op til 10 pct. af havneafgifterne. Rederne skal have et særligt "Green Award" til skibene, hvis de vil have prisfordelen.

Rotterdam Havn vil nu forsøge at presse rederne yderligere hen mod at sejle med miljørigtige skibe. I forvejen har havnen givet rabatter i de senere år til redere, som har sænket deres udledninger af kvælstof, svovl og CO2.

De besparelser, rederne har kunnet opnå, har været på op mod 10 pct. af havneafgiftene. Alene i 2016 førte det til, at Rotterdam Havn gav rabatter for samlet set 3 mio. euro til miljørigtige skibe.

"Men nu kan rabatten blive endnu højere. Olie-, LNG- eller produkttankere med en kapacitet på op til 20.000 ton eller mere, vil faktisk kunne opnåe en ekstra rabat på op til 6 pct. i havnen, hvis de har en Green Award," skriver Rotterdam Havn i en meddelelse.

Certifikatet Green Award får rederne fra organisationen Green Award Foundation og kan opnås, hvis rederne har investeret i skibe og besætninger ud fra en miljømæssig dagsorden.

Andre europæiske havne som blandt andet Gøteborg arbejder også med miljørabatter til rederne.

Hvert tredje skib indløser miljørabat i Gøteborg

Rotterdam cementerer position som Europas bunkerhavn

Rotterdam Havn efterlyser mere støtte fra staten

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere