ShippingWatch

Rotterdam øger rabatten til grønne skibe

Havnen i Rotterdam vil give endnu større rabat til grønne skibe, der i forvejen kan opnå besparelser på op til 10 pct. af havneafgifterne. Rederne skal have et særligt "Green Award" til skibene, hvis de vil have prisfordelen.

Rotterdam Havn vil nu forsøge at presse rederne yderligere hen mod at sejle med miljørigtige skibe. I forvejen har havnen givet rabatter i de senere år til redere, som har sænket deres udledninger af kvælstof, svovl og CO2.

De besparelser, rederne har kunnet opnå, har været på op mod 10 pct. af havneafgiftene. Alene i 2016 førte det til, at Rotterdam Havn gav rabatter for samlet set 3 mio. euro til miljørigtige skibe.

"Men nu kan rabatten blive endnu højere. Olie-, LNG- eller produkttankere med en kapacitet på op til 20.000 ton eller mere, vil faktisk kunne opnåe en ekstra rabat på op til 6 pct. i havnen, hvis de har en Green Award," skriver Rotterdam Havn i en meddelelse.

Certifikatet Green Award får rederne fra organisationen Green Award Foundation og kan opnås, hvis rederne har investeret i skibe og besætninger ud fra en miljømæssig dagsorden.

Andre europæiske havne som blandt andet Gøteborg arbejder også med miljørabatter til rederne.

Hvert tredje skib indløser miljørabat i Gøteborg

Rotterdam cementerer position som Europas bunkerhavn

Rotterdam Havn efterlyser mere støtte fra staten

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere