ShippingWatch

Aalborg Havn ser fremgang i første halvår

Mængden af losset og lastet gods i Aalborg Havn steg i årets første seks måneder. En mild vinter, fremgang i byggerisektoren og nye kunder står bag fremgangen, oplyser havnen i en meddelelse.

Aalborg Havn har hævet både volumen og bundlinjen i første halvår af 2017, hvor havnen ellers mest har været i overskrifterne for sin langvarige strid med det grønlandske rederi Royal Artic Line.

I årets første seks måneder er volumen steget til 1,56 mio. tons gods mod cirka 1,40 mio. tons i samme periode af sidste år.

Bundlinjen viser samtidig et overskud på 18,1 mio. kr., mens omsætningen lyder på lidt ver 100 mio. kr. Aalborg Havn oplyser dog ikke de sammenlignelige tal for sidste år.

"Det er en kombination af en mild vinter, en byggerisektor i fremgang og nye kunder på Aalborg Havn, der har bidraget til en fordobling af godstyperne jord og sten-arter. Udskibning af jern- og metalskrot har også haft fremgang, hvilket skyldes øget omsætning fra både eksisterende og nye kunder på Aalborg Havn," lyder det i en meddelelse.

Grønlandsk storkunde bakker op om RAL's kursskifte

RAL-ansatte genoptager arbejdet i Aalborg Havn

RAL's direktør: Dybt forkasteligt at strejke i Aalborg

RAL klar til at nedlægge 110 job ved at flytte til Aarhus

 

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere