ShippingWatch

Havnechef kritiserer udvidelser for skattekroner

Udvidelserne af danske havne er godt i gang i disse år, men ikke alle kan få del i de skattekroner, der bliver brugt på det. Det gælder Aalborg Havn, hvor direktøren kritiserer loven, skriver Børsen.

Danske havne bliver i disse år udvidet for millioner, og de fleste for skattekroner. Ikke alle kan dog få del i midlerne.

Det gælder bl.a. Aalborg Havn, og adm. direktør Claus Holstein er uforstående over for konkurrenternes udvidelser for netop skattekroner. det siger han til Børsen.

Han forstår godt, at de selvstyrende havne udnytter de fordele, de har som en del af Havneloven. Selv er Aalborg Havn et aktieselskab og må altså selv skaffe kapital, hvis der skal udbygges.

"Jeg tror mere, at det er Havneloven, der er problemet. Når en branche udvikler sig, som havnene har fjort, så skal vi gøre den mere og mere kommerciel og dermed mere i retning af aktieselskabsloven," siger han til avisen.

Claus Holstein bakkes op af direktør for Danske Havne, Bjørn Christensen, som kalder modellen for ulig konkurrence.

I øjeblikket arbejder et udvalg på anbefalinger til ændringer af netop Havneloven. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil ikke gå ind i debatten, før rapporten er kommet.

Frederikshavn Havn tror på højere resultat for hele 2017

Esbjerg Havn overvejer stor udvidelse

Frederikshavn vil udvide havn for 300 millioner

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere