ShippingWatch

APM Terminals trækker sig ud af brasiliansk havn

APM Terminals overtog en ejerandel på 5 pct. i Paranaguás TCP-havn sammen med købet af spanske Grup TCB i 2016. Nu sælges andelen fra.

Mærsk-gruppens havneselskab, APM Terminals, har trukket sig ud af en lille ejerandel i havnen i Paranaguá i Brasilien.

APM Terminals overtog en ejerandel på 5 pct. i Paranaguás TCP-havn sammen med købet af spanske Grup TCB i 2016.

"Strategisk set er salget af de 5 pct. i Paranaguá anset som en lille ejerandel i en havn, der ikke er drevet eller ejet af APM Terminals, og salget afspejler selskabets bredere porteføljestrategi om at fokusere på kerneaktiver og sælge ikke-centrale aktiver fra," skriver APM Terminals i en pressemeddelelse.

Køberen er kinesiske China Merchants, som overtager i alt 90 pct. af aktierne i TCP-havnen fra APM Terminals og tre andre aktionærer, herunder kapitalfonden Advent, for i alt 925 mio. dollar (5,78 mia. kr.). Hvis alle aktierne er solgt til samme pris, svarer APM Terminals' frasalg til 51,4 mio. dollar (321 mio. kr.).

Hamburg Süd løfter sløret for megasalget til Maersk Line

DP World får lidt lavere bundlinje i første halvår

Medie: Havnekonflikt i Gøteborg kan føre til konkurser

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere