ShippingWatch

Port Houston holdes lukket af orkanen Harvey

Selvom orkanen Harvey ikke længere befinder sig direkte over USA's næststørste havn, så holder den fortsat området i et jerngreb. En femtedel af den amerikanske raffinaderikapacitet er lukket ned.

Havnen i Houston i Texas har virkelig mærket orkanen Harveys vrede.

Stormen fik lukket havnen mandag, og selvom den har bevæget sig videre ind i den store stat, er havnen stadig lukket pga. oversvømmelser, regn og vind, skriver det amerikanske nichemedie Foodbusinessnews.com.

Havnen skriver på sin hjemmeside, at Port Houston-faciliteter vil forblive lukket den 29. august, samt at havnemyndigheder overvåger vejrforhold, der udvikler sig for at afgøre, om driften kan genoptages 30. august.

Handelshuse må holde lukket

Det internationale handelshus Cargill, der dækker over verdens største tørlastrederi, Cargill Ocean Transportation, har lukket sin terminal og kontorfaciliteter i Houston.

"Faciliteterne er lukket, indtil det er fastslået, at det er sikkert at genåbne," sagde han. "Vi har omkring 130 medarbejdere i fem forskellige virksomheder i Houston. Alle vores medarbejdere er meget heldigvis sikre og står for," siger talsmand Cargill, Peter Stoddart, til Foodbusinessnews.com.

Han tilføjer, at man endnu ikke ved, hvornår der kan åbnes op for aktiviteterne endnu.

Handelshuset Panalpina meddelte også tirsdag eftermiddag, at det har lukket hele sin operation ned i Houston.

Orkanen Harvey, som ramte den amerikanske stat Texas hen over weekenden, har ud over Port Houston også lukket Corpus Christi, der er USA's sjettestørste havn også beliggende i Texas. De texanske havne er essentielle for den amerikanske eksport af hvede og korn.

Corpus Christi forventer at kunne åbne igen på fuld kraft fra 4. september.

En femtedel af raffinaderikapaciteten er lukket

Orkanens hærgen har også store konsekvenser for raffinaderierne.

Ifølge Reuters har orkanen lukket ned for kapaciteten til at producere 3,6 mio. tønder dagligt, som svarer til omkring 20 pct. af den totale raffinaderikapacitet i USA, skriver Reuters.

Mere end halvdelen af den amerikanske olie bliver raffineret i Den Mexicanske Golf. Dagligt produceres 5,6 mio. tønder olie i Texas og 3,3 mio. tønder i Louisiana.

Orkanen Harvey sender rater i produkttank til vejrs

Orkanen Harvey lukker USA's næststørste havn

Orkan rammer hårdt i USA's oliehjerte

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere