Konflikten i Gøteborg Havn mellem APM Terminals på den ene side og havneforbundet Hamn4an på den anden har stået på i mere end et år og er stadig ikke løst trods gentagne forsøg.

Den fastlåste konflikte har haft omfattende økonomiske konsekvenser for svensk industri, og det kan blive endnu værre især for mindre virksomheder, skriver Dagens Nyheter.

"Et lille foretagende har ikke altid samme buffer i økonomien, og forstyrrelser får hurtigt stor effekt på likviditeten. Jeg har talt med hundredvis af medlemmer, og mange er urolige," siger Ove Lillestöl, der er regionschef for det vestsvenske handelskammer i Borås, til avisen.

Flere kunder har udtrykt deres bekymring, blandt andet Volvo. Ligesom containerrederiet MSC, der jævnligt anløber Gøteborg også i forsommeren truede med at flytte trafik fra Gøteborg, hvis konflikten ikke ændrer sig.

APM Terminals sidste træk mod at videre var i slutningen af juni at varsle fyringer af 160 ansatte. Det tal er netop blevet sænket til 140, skriver Sjörfartstidningen. De afskedigede havnearbejdere har alle tre til seks måneders opsigelse, og derfor bliver det i oktober og januar, at de primært kommer til at sige farvel til arbejdet hos APM Terminals.

Konflikt i Gøteborg har krævet konstant kommunikation fra havnen  

Havneforbund: APM Terminals forkaster nyt fredsforslag i Gøteborg  

APM Terminals vil ikke udelukke nye fyringer i Gøteborg