ShippingWatch

Avis: Flere år med sikkerhedsproblemer for Maersk i Rotterdam

APM Terminals er flere gange blevet advaret om haltende IT-sikkerhed i terminalerne i Rotterdam. Senest i 2016 bad havnens ledelse ifølge den hollandske avis de Volkskrant Maersk om at gøre noget ved problemet, skriver Berlingske Business.

IT-sikkerheden har i mange år haltet hos APM Terminals terminaler i nøglehavnen Rotterdam. Det viser undersøgelser, som den hollandske avis Volkskrant har lavet, skriver Berlingske Business.

For bare et år siden bad ledelsen i Rotterdam Havn Maersk om at forbedre sikkerheden, og havnen blev også hårdt ramt under hackerangrebet Petya i forrige uge, hvor Maersks computersystemer blev lagt fuldstændig ned. Der er ikke noget galt med den fysiske sikkerhed på den store Maasvlakte 2 terminal, men den digitale sikkerhed halter bagud, viser interne papirer fra Maersk, som avisen ifølge Berlingske Business er i besiddele af.

Få flere nyheder om shipping - Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Eksempelvis var der i 2015 ikke installeret et antivirusprogram til den software, som styrer havnenes aktiviteter, og frem mod samme år var der ikke lavet tests af, hvor nemt hackere kan bryde igennem systemerne, såkaldte penerationstest. Desuden blev der ikke kommunikeret bag en firewall, som sikrer hvilke programmer, der kan få adgang til og fra den enkelte computer, viser avisen undersøgelser.

David Maasland, som er direktør for IT-sikkerhedsfirmaet ESET, der har analyseret virussen Goldeneye, bekræfter over for avisen, at Maersk har problemer med IT-sikkerheden:

"APM har øjensynligt ikke haft styr på to ting: overvågning og en opdeling af netværket," siger han ifølge Berlingske Business.

Til Berlingske Businss understreger kommunikationsdirektør i APM Terminals, Thomas Boyd, at selskabet har mange lag af firewall-beskyttelse, og han mener ikke, at IT-sikkerheden hos Maersk i Rotterdam har været mangelfuld.

Maersk: For tidligt at spå om konsekvenser af hackerangreb

Hackerangreb kan koste Maersk-gruppen over 50 mio dollars

Maersks nøglehavn i Rotterdam er stadig nede

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere