IT-sikkerheden har i mange år haltet hos APM Terminals terminaler i nøglehavnen Rotterdam. Det viser undersøgelser, som den hollandske avis Volkskrant har lavet, skriver Berlingske Business.

For bare et år siden bad ledelsen i Rotterdam Havn Maersk om at forbedre sikkerheden, og havnen blev også hårdt ramt under hackerangrebet Petya i forrige uge, hvor Maersks computersystemer blev lagt fuldstændig ned. Der er ikke noget galt med den fysiske sikkerhed på den store Maasvlakte 2 terminal, men den digitale sikkerhed halter bagud, viser interne papirer fra Maersk, som avisen ifølge Berlingske Business er i besiddele af.

Få flere nyheder om shipping -  Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Eksempelvis var der i 2015 ikke installeret et antivirusprogram til den software, som styrer havnenes aktiviteter, og frem mod samme år var der ikke lavet tests af, hvor nemt hackere kan bryde igennem systemerne, såkaldte penerationstest. Desuden blev der ikke kommunikeret bag en firewall, som sikrer hvilke programmer, der kan få adgang til og fra den enkelte computer, viser avisen undersøgelser.

David Maasland, som er direktør for IT-sikkerhedsfirmaet ESET, der har analyseret virussen Goldeneye, bekræfter over for avisen, at Maersk har problemer med IT-sikkerheden:

"APM har øjensynligt ikke haft styr på to ting: overvågning og en opdeling af netværket," siger han ifølge Berlingske Business.

Til Berlingske Businss understreger kommunikationsdirektør i APM Terminals, Thomas Boyd, at selskabet har mange lag af firewall-beskyttelse, og han mener ikke, at IT-sikkerheden hos Maersk i Rotterdam har været mangelfuld.

Maersk: For tidligt at spå om konsekvenser af hackerangreb  

Hackerangreb kan koste Maersk-gruppen over 50 mio dollars  

Maersks nøglehavn i Rotterdam er stadig nede