Maersk-gruppens havneselskab APM Terminals har ansat Katja Otten som ny CFO. Det oplyser APM Terminals til ShippingWatch.

Den nye finansdirektør kommer til fra olieselskabet Royal Dutch Shell og besætter den stilling, som er blevet varetaget midlertidigt, siden Henrik L. Pedersen skiftede til en anden position i selskabet som led i en større ledelsesrokade sidste år.

APM Terminals

Ledelsen i APM Terminals.

  • Morten Engelstoft (CEO)
  • Katja Otten (CFO)
  • Keith Svendsen (COO)
  • Henrik L. Pedersen (CCO)

Kilde: APM Terminals

Rokaden var del af opsplitningen af det tidligere Maersk-konglomerat i en transportenhed og en energidivision. Den betød desuden, at Morten Engelstoft afløste Kim Fejfer som CEO, mens yderligere tre direktører gik ud af ledelsen.

Fremover vil APM Terminals' direktion bestå af CEO Morten Engelstoft, CFO Katja Otten, COO Keith Svendsen og CCO Henrik L. Pedersen.

Hollandske Katja Otten har tilbragt mere end 20 år i Shell og var senest finance manager for selskabets gasprojekter i Malaysia. Hun skal nu være med at til sikre, at APM Terminals får mere ud af synergierne med Maersk-gruppens containerrederi, Maersk Line.

Samarbejdet mellem havneselskabet og rederiet er en af hjørnestenene i den nye transportenhed, Transport & Logistics, og det ventes at være en stor gevinst for Maersk-gruppen.

Maersk Line skal blandt andet sørge for at sørge for så vidt muligt at bruge APM Terminals' terminaler, mens selskabets transshipment hubs også primært skal bruges til at skabe værdi for rederiet.

Katja Otten havde første arbejdsdag 1. maj. 

APM Terminals ledelsesteam forbereder ny strategi  

APM Terminals har skiftet hele ledelsen ud

Sådan skal APM Terminals og Maersk Line arbejde sammen