ShippingWatch

Dansk havneejer øger overskuddet i 2016

Associated Danish Ports (ADP), som ejer og driver havnene i Frederica, Nyborg og Middelfart, kommer ud af 2016 med fremgang på bundlinjen. Dog faldt den samlede godsmængde.

CEO for Associated Danish Ports, Nils Skeby.

Selvom den samlede godsomsætning faldt i 2016, så er bundlinjen gået frem for Associated Danish Ports (ADP), der ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ADP, hvor et resultat på 21,8 mio. kr. betegnes som "meget tilfredsstillende" i et år, der ifølge selskabet var præget af udfordringer og forandringer. Her fremhæves branden på Fredericia Havn i februar sidste år, som påvirkede aktiviteterne på havnen.

Det tilsvarende overskud for koncernen lød i 2015 på 13,2 mio. kr.

Den samlede godsomsætning for havnene faldt med ca. 1 ton til 8,5 mio. ton, og faldet skyldes ifølge ADP et hurtigere fald i udskibningen af råolie på Frederica Havn, end hvad der var forventet.

"Derudover blev udskibning af korn udskudt fra efterår 2016 til forventet forår 2017, og containeromsætningen faldt med ca. 4 pct. Nyborg Havn havde en øget godsomsætning på ca. 6 pct., der hovedsageligt knytter sig til flydende bulk," fremgår det af meddelelsen.

ADP i gang med projekter, som omfatter en arealudviklingsplan af Fredericia Havn samt et transport et transport- og logistikcenter i Taulov, hvor man har lagt en trecifret mio-investering.

"Vi fokuserede i løbet af 2016 i høj grad på den fremadrettede udvikling af vores virksomhed og på den innovationsproces, vi nu står midt i," udtaler ADP's CEO Nils Skeby i meddelelsen.

Aarhus Havn vil hente vækst hos konkurrenterne

Danske havnebyer får over en million skibsturister i år

Oprydning på Fredericia Havn koster knap 100 millioner

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere