ShippingWatch

Mario Cordero bliver ny direktør for Long Beach

Formand for de amerikanske søfartsmyndigheder FMC, Mario Cordero, er blevet udnævnt til ny direktør for den amerikanske storhavn Port of Long Beach.

Mario Cordero har siddet som formand for de amerikanske søfartsmyndigheder Federal Maritime Commission (FMC), siden han blev udnævnt til det af den daværende præsident Barack Obama i 2013 efter to år i organisationen.

Nu skifter han job og bliver fra 15. maj i år ny direktør for den store amerikanske havn Port of Long Beach på USA's vestkyst, skriver FMC i en meddelelse.

"Kommissionen er rutinemæssigt i front, når det gælder kritiske spørgsmål, der påvirker den internationale handel, og jeg er stolt af det arbejde, mine kommissærkolleger og de dedikerede ansatte i FMC har udført i sager om overbelastning, effektivitet i supply chain og at sikre en konkurrencedygtig markedsplads for søtransport, selv når industrien konsoliderer sig," siger Mario Cordero i meddelelsen.

Mario Cordero har tidligere arbejdet i Port of Long Beach, hvor han var kommissær i havenkommissionen fra 2003 og til sin tiltrædelse i FMC i 2011.

Cordero bliver efterfulgt af republikaneren Michael Khouri, der er udpeget af præsident Donald Trump.

FMC godkender The Alliance

FMC godkender Ocean Alliance

Trump har udpeget ny formand for FMC

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere