ShippingWatch

Grækenland åbner for nye bud på havn i denne uge

Ifølge Reuters åbner Grækenland i denne uge for en ny budrunde, hvor tre tilbudsgivere skal komme med forbedrede bud på en majoritetsandel af havnen i Thessaloniki, skriver Reuters.

Grækenland vil i løbet af denne uge åbne for en ny budrunde, hvor tre budgivere skal komme med forbedrede købstilbud på en majoritetsandel af havnen i Thessaloniki, Grækenlands næststørste havn.

Det skriver Reuters på baggrund af to unavngivne embedsmænd.

Øverst på listen er DP World, ICTS og det tyske investeringsfirma Deutsche Invest Equity Partners, som byder sammen med det franske Terminal Link SAS. De tre budgivere har tidligere indgivet bud på havnen.

"De finansielle tilbud forventes at blive åbnet nær udgangen af denne uge," siger en embedsmand ifølge Reuters og tilføjer, at der kan blive udnævnt en endelig køber i midten af maj.

Privatiseringen af den græske havn i form af et salg af en andel på 67 pct. har været undervejs siden 2014 og er en del af den gældsaftale, som landet indgik med i en fælles aftale med EU, ECB og IMF.

Havnen i Thessaloniki håndterede sidste år 355.277 teu. Den endelige køber skal operere havnen i 40 år og skal investere 189 mio. euros inden 2021 for at opgradere og øge mængden til 550.000 teu, skriver Reuters.

Grækenland har fået tre bud på havn i Thessaloniki

Græske havnearbejdere vil fortsætte med at strejke

Nye strejker lammer snart de græske havne

Forsiden lige nu

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere