ShippingWatch

Grækenland har fået tre bud på havn i Thessaloniki

Der er nu tikket tre bud ind på havnen i den græske by Thessaloniki. DP World er blandt budgiverne på en kontrollerende andel i havnen, som skal privatiseres som led i den græske gældsaftale.

Grækenland er nu gået i næste fase af privatiseringen af havnen i Thessaloniki.

De græske myndigheder oplyste lørdag, at man har modtaget tre bud på en ejerandel på 67 pct. af havnen i den græske by.

Buddene kommer fra DP World, ICTS og det tyske investeringsfirma Deutsche Invest Equity Partners.

I alt seks selskaber var prækvalificerede til at byde på havnen, herunder Maersk-gruppens havneselskab, APM Terminals. Men kun tre af de seks har altså valgt at lægge et bud.

Privatiseringen har været undervejs siden 2014 og er en del af den gældsaftale, som landet indgik med en troika bestående af EU, ECB og IMF.

I august sidste år købte det kinesiske shippingkonglomerat Cosco 51 pct. af aktierne i Grækenlands største havn i Piraeus. Andelen kan stige til 67 pct. inden for de kommende år, hvis en række betingelser bliver opfyldt.

Cosco gennemfører køb af Piraeus-terminal

Cosco vil investere milliarder i græsk storhavn

Græske havnearbejdere vil fortsætte med at strejke

 

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere