ShippingWatch

IDC afblæser internationale havnestrejker

International Dockworkers Council (IDC) afblæser nu den planlagte, internationale sympatistrejke, der skulle have fundet sted torsdag i denne uge. Det sker for at give plads til nye forhandlinger i den spanske havnesektor, oplyser IDC.

I sidste uge afblæste spanske havnearbejdere de strejker, de havde varslet, efter at den spanske kongres torsdag stemte imod et forslag om at gennemføre reformer af landets havne.

Det får nu International Dockworkers Council (IDC) til at følge op og annullere de internationale sympatistrejker, der skulle være fundet sted i havne verden over på torsdag 23. marts, fremgår det af en pressemeddelelse.

Her ser man nemlig, at resultatet i den spanske kongres er et skridt i den rigtige retning for de spanske havnearbejdere. Afblæsningen sker derfor ifølge organisationen for at give plads til forhandlingerne i den spanske havnesektor.

"Havnearbejderne håber, at processen med åbne forhandlinger, som starter fra bunden, vil løse situationen. En situation, der tager hensyn til international lovgivning og - frem for alt - vedligeholdelse af eksisterende arbejdsforhold," lyder det fra IOC.

Strejkerne, som de spanske havnearbejdere afblæste i sidste uge, skulle have fundet sted 20., 22. og 24. marts.

Spanske havnearbejdere afblæser strejke

Havnestrejker udskudt til den 23. marts

Havnestrejker kan brede sig til hele verden på fredag

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere