ShippingWatch

Spanske havnearbejdere afblæser strejke

De spanske havnearbejdere har valgt at aflyse strejke i dag og de resterende tre strejkedage i den omfattende strejke mod regeringen, efter den spanske kongres har stemt et forslag om arbejdsreformer i havnene ned, skriver flere medier.

De spanske havnearbejdere har afblæst resten af deres strejkedage i strejken, der skulle have fundet sted i dag, d. 20., 22. og 24. marts.

Stoppet for strejken kommen efter, at den spanske kongres torsdag har stemt imod et forslag om at gennemføre reformer af arbejdet i landet, skriver flere medier.

Maersk Line har nødplan for spanske strejker

Den spanske regering har ellers i lang tid været under pres fra EU for at skabe mere konkurrence i de spanske havne ved at have en mere gennemsigtig ejerstruktur og et mere åbent arbejdsmarked. Det har fået den spanske regering til at forberede reformer, som fagforeningen International Dockworkers Council (IDC) har skønnet ville koste mindst 6.000 havnearbejdere i Spanien jobbet.

Efter afstemningen torsdag skriver IDC på foreningens Facebook-side:

"Et skridt fremad og en stor sejr for havnearbejderne rundt omkring i verden."

Havnestrejker udskudt til den 23. marts

Havnestrejker kan brede sig til hele verden på fredag

Spansk havnestrejke foreløbigt afblæst

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere