ShippingWatch

Hyundai køber to af Hanjins asiatiske terminaler

Hyundai Merchant Marine har købt to terminaler fra det kollapsede Hanjin og har nu i alt helt eller delvist overtaget fire af Hanjins terminaler.

Hyundai Merchant Marine har købt Hanjins ejerandel på 100 pct. i to terminaler i Tokyo og Kaohsiung i Taiwan.

Investeringen beløber sig til 13,15 mio. dollars, oplyser Hyundai Merchant Marine i en meddelelse.

"Opkøbet af Hanjin Pacifics ejerandel vil betyde en udvidelse af havnenetværket og styrke vores konkurrencekraft på salg. Vi forventer i høj grad, at det vil have en synergieffekt med HMM+K2-konsortiet, som træder i kraft 1. marts," skriver HMM i meddelelsen med henvisning til selskabets samarbejde med de to andre koreanske rederier Heung-A Shipping og Sinokor.

Med det nye opkøb har HMM nu købt op i fire af Hanjins terminalejerskaber. Foruden det fulde ejerskab af Hanjins terminaler i Tokyo og Kaohsung, har HMM overtaget 100 pct. af Hanjins investering i terminalen i Algeciras og 20 pct. af Hanjins ejerskab af TTI Long Beach.

HMM har tidligere udtrykt ønske om også at overtage Hanjins terminaler i Busan, der er Sydkoreas største havneby.

HMM tror først på plus i anden halvdel af 2018

HMM køber alligevel del af Hanjins terminaler

Nyt koreansk containerrederi køber også Hanjin-terminaler

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere