ShippingWatch

Hvert tredje skib indløser miljørabat i Gøteborg

Et ud af tre skibe modtog en rabat på deres afgifter, når de sejlede ind i havnen i Gøteborg i 2016. Havnen har indført en miljørabat for at belønne de redere, der sørger for, at deres skibe er miljørigtige og f.eks. har den rigtige bundmaling.

Hver tredje af de skibe, der anløb Gøteborg Havn i 2016, fik rabat på deres betalinger til havnen.

Det fremgår af en meddelelse fra havnen, der siden 2015 har belønnet redere med en rabat, hvis deres skibe lever op til en to indekser for miljørigtige skibe, som havnen har defineret. Indekserne opgør blandt andet, hvordan rederne skal levere på bundmaling og ballastvandsystemer.

I alt fik 75 skibe en rabat på 10 pct. af afgifterne til havnen i 2016 mod 41 skibe i 2015, hvilket var en stigning på 83 pct. i forhold til året før.

Gøteborg Havn forventer container-optur

"Det stigende antal skibe klassificeret som grønne er meget opmuntrende. Det er også skibe, som anløber havnen jævnligt," siger Edvard Molitor, der er miljødirektør i Gøteborgs havnemyndigheder i meddelelsen.

Skibe, der sejler på LNG får en rabat på deres betalinger til havnen på 30 pct., og systemet skal fortsætte for at øge redernes incitament til at være grønne.

"Vi vil belønne shippingselskaberne for deres grønne initiativer. For det gennemsnitlige fragtskib kan miljørabatten resultere i besparelser på titusindsvis af kroner," siger Edvard Molitor.

OECD: Gøteborg Havn har brug for investeringer

Gøteborg Havn udvider med ny terminal

Gøteborg Havn fryser prisen for at booste væksten

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere