ShippingWatch

Stabil udvikling i de danske havne

Godsomsætningen i danske havne steg med en procent fra 2014 til 2015, blandt andet på baggrund af en stigning i færgegods.

Der er sket en beskeden stigning i godsomsætningen i de større danske havne i løbet af 2015, fremgår det af en pressemeddelelse fra Danske Havne.

Den samlede godsomsætning steg med en procent i løbet af 2015 i forhold til 2014 til i alt 83,7 millioner ton gods. Men samtidig er der kommet flere havne til i opgørelsen, og regner man dem med, stiger mængden af gods i 2015 med seks procent sammenlignet med 2014.

Det er blandt andet mængden af færgegods i større danske havne, der hiver resultatet op med en stigning på tre procent i forhold til 2014, ligesom mængden af fragtskibsgods tegner sig for en stigning på 11 procent mellem 2014 og 2015 (dog med flere havne i regnskabet, red.), fremgår det af tallene, udsendt af Danske Havne.

Af pressemeddelelsen fremgår det ikke, om den underliggende udvikling i mængden af fragtskibsgods, uden de nye havne, ville være positiv eller negativ.

 

Kilde: Danske Havne

Overordnet set er udviklingen positiv set i forhold til 2014, men også i et større perspektiv, siger direktør i Danske Havne Gitte Lillelund Bech.

"Det er positivt, at der siden 2010 kan spores en fremgang på 6,4 procent i de større havnes godsomsætningstal. Sammenligner vi med før-krise-niveau, er der dog lang vej igen. Men vi kan se, at mange af vores medlemmer i øjeblikket kommer ud af 2015 med særdeles solide årsregnskaber. Havnene er simpelthen blevet bedre til at optimere deres drift og har flere ben at stå på, " siger Gitte Lillelund Bech.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Så sent som i går, torsdag, kunne Esbjerg Havn takke to af sine tre forretningsben, RoRo- og vindmølleaktiviteter, for, at det sønderrevne marked inden for offshore olie- og gasaktiviteter ikke slog bunden ud af havnens regnskab. Havnen kunne vise stabile resultater på linje med 2014 og 2013, selvom de mange offshoreaktiviteter på havnen mærker presset af lave investeringer i olie og gas.

"Resultatet for 2015 matcher vores forventninger. Det bekræfter, at Esbjerg Havn er en robust virksomhed, og at havnens fokus på tre forretningsområder - vind, olie/gas og RoRo - er helt rigtig," sagde Esbjerg Havns direktør Ole Ingrisch i regnskabet, der blev fremlagt i går.

Maersks russiske havnesatsning i dybt fald

Esbjerg Havn holder stand i presset olie- og gasmarked

Lindø Industripark satser på udtjent offshoreudstyr

 

 

Forsiden lige nu

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere