Skandinaviens største havn er på vej til at blive endnu større, efter at myndighederne har givet Gøteborg Havn lov til at etablere en ny terminal ved siden af de eksisterende terminaler. Det oplyser Gøteborg Havn i en pressemeddelse.

"Den nye terminal er en vigtig del af vores fremtidige ekspansion og vil give os muligheden for at håndtere den stigende efterspørgsel efter søfragt gennem Gøteborg Havn," siger Magnus Kårestedt, havnens CEO, i pressemeddelelsen.

Den nye terminal kommer til at fylde 22 hektar, og den maksimale dybgang bliver 11 meter. Derfor forventer havnen, at trafikken vil blive intra-europæisk, enten som endedestination eller til og fra de store hubs i Tyskland, Holland eller Belgien.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Det er endnu ikke afgjort, hvilken form for gods, den nye havn skal håndtere. Havnen nævner selv container, RoRo, passagerer eller forskellige typer fragt som muligheder.

"Godkendelsen vil tillade os at tilpasse designet af terminalen til, hvordan markedet vil være i fremtiden," siger Magnus Kårestedt.

Selv om det ligger fast, at den nye terminal skal drives af en ekstern operatør, er det endnu ikke besluttet, hvilken operatør det vil blive.

Investeringen i den nye terminal forventes at blive en milliard svenske kroner.

Gøteborg Havn indstiller sig på nyt vækstniveau  

Gøteborg Havn forventer container-optur

Gøteborg Havn fryser prisen for at booste væksten  

Sveriges Laurin-familie vil ekspandere sit tankrederi