ShippingWatch

Havnedivisionen skuffer på top- og bundlinje

APM Terminals, der anses som Maersk-gruppens måske mest lovende forretning, leverede en negativ overraskelse for markedet i årets sidste tre måneder.

Maersks måske mest stabilt indtjenende division, havneforretningen APM Terminals, leverede i fjerde kvartal af 2015 en negativ overraskelse for markedet.

Divisionen, som primært driver containerhavne verden over, omsatte i kvartalet for 1025 mio. dollar og fik et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 199 mio. dollar. På bundlinjen (NOPAT) var der 128 mio. dollar i overskud.

Til sammenligning ventede analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates en omsætning på 1046 mio. dollar og et EBITDA-resultat på 193 mio. dollar. På bundlinjen forudså analytikerne et overskud på 154 mio. dollar i fjerde kvartal.

I samme kvartal af 2014 havde APM Terminals en omsætning på 1124 mio. dollar, et EBITDA-overskud på 229 mio. dollar og et bundlinjeplus på 117 mio. dollar.

Medie: Maersk ude som køber af græsk storhavn

APM Terminals: Rotterdam rammes af strejke i dag

 

APM Terminals parat til retssag mod fagforening

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere