Efter en weekend med en oprydningsindsats fra omkring 100 mand er Møllebugt-området på Fredericia Havn stort set oprenset for rester af palmeolie og flydende gødning, der blev spredt ud over området, da en kraftig brand brød ud i en tank med fritureolie onsdag i sidste uge. Infrastrukturen er genetableret i området, og Strandvejen er genåbnet for trafik.

Området er stort set ryddet op, og trafikken kan igen køre uhindret på havneområdet, skriver Fredericia Havn i en pressemeddelelse.

Der er dog fortsat udfordringer med afledning af spildevand, da spildevandssystemet på havnen har været lukket ned for at sikre, at gødningsrester ikke spreder sig til Fredericias spildevandsanlæg. Omkring 30 containere er fyldt med rester af spildevand, palmeolie og flydende gødning, og dette køres efterfølgende til Ekokem i Nyborg.


Fredericia Havn har normal drift igen

I ADP A/S, Associated Danish Ports, som ejer og driver havnene i Fredericia, Middelfart og Nyborg, afbrød CEO Nils Skeby torsdag sin ferie og ankom lørdag morgen til Fredericia Havn.

"Beredskab og politi har ydet en meget flot indsats under hele branden natten til onsdag og hele torsdagen. Når man tænker på ulykkens omfang, er det fantastisk flot, at vi allerede dagen efter kunne genetablere driften på store dele af Fredericia Havn," siger Nils Skeby i pressemeddelelsen.

"Allerede fredag aften tog havnen imod et RoRo-skib, som blev håndteret uden problemer. Der er også blevet losset stålplader og håndteret containerskibe hele weekenden. Her tirsdag tager vi imod 5000 tons træpiller på Møllebugtkajen, som er et af de kajområder, der har været ramt oven på ulykken," siger Nils Skeby.

"Mange af vores kunder har været hårdt ramt, og vi har igennem hele forløbet sikret os, at det store oprydningsarbejde er blevet koordineret og kommunikeret ud via informationsmøder for havnens kunder, miljømyndigheder, forsyningsselskaber, beredskab og politi. Vi har afholdt tre store informationsmøder og holder endnu et på fredag," siger Nils Skeby.

Bunker Holding og Frederikshavn i aftale om LNG-anlæg  

DanPilot og konkurrenten i tæt dialog om lodsninger

Avis: Dong overvejer frasalg af olieterminal