Kinesiske Cosco skal senest klokken 16.00 dansk tid onsdag komme med et bud, der er højere end det indledende bud på 300 millioner dollars for den græske havn Piraeus. Hvis buddet ikke er højt nok, kan de græske myndigheder dog stadig vælge at afvise buddet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I løbet af onsdag aften skal bestyrelsen i fonden Hellenic Republic Asset Development Fund (HRADF), der skal stå for salget af havnen, vurdere, om Coscos reviderede bud er tilstrækkeligt meget højere end de 300 millioner dollars, der blev afgivet i første budrunde. Det siger en anonym kilde til Reuters.

"HRADF's bestyrelse skal ifølge planen mødes onsdag aften og vurdere det forbedrede bud, som Cosco har afleveret til den tid," siger kilden til Reuters.

Hvis ikke det andet bud er højt nok, kan buddet dog stadig risikere at blive afvist, selvom HRADF over for Reuters bedyrer, at man vil forhandle til sidste blodsdråbe.

"Forhandlinger med Cosco vil fortsætte indtil sidste minut, så vi kan få den bedst mulige pris," siger kilden til Reuters.

Såfremt buddet endnu en gang er for lavt, kan fonden bede Cosco om at hæve budet endnu en gang.

Kun et selskab bød sig til

I første budrunde var Cosco det eneste selskab, der lagde et formelt bud på havnen, efter at APM Terminals og filippinsk baserede International Container Terminal Services afstod fra at afgive endelige bud.

Fonden HRADF håber at få Coscos endelige bud tættere på den markedsvurdering af Piraes Havn, der foreligger. Ifølge markedsvurderingen, der er markedsværdien af alle aktierne i havnen i mandags, lyder prisskiltet på 367 millioner dollars.

For de penge får man 67 procent af aktierne i Piraeus Port Authority (OLP), der styrer havnen.

Græsk storhavn vil have bedre tilbud fra Cosco  

Medie: Maersk ude som køber af græsk storhavn  

Udbudsrunde for græsk storhavn er afsluttet