ShippingWatch

Cosco vil betale 1,1 mia dollars for græsk storhavn

På papiret ser tallet imponerende ud, men den græske bestyrelse, der skal sælge landets største havn, er mindre imponeret.

Den græske havn Thessaloniki på billedet skal også privatiseres.

762 millioner dollars og yderligere 380 millioner dollars i investeringer over de næste fem år. Så meget er kinesiske Cosco Shipping Group parat til at betale den græske stat for en majoritetspost på 67 procent i landets største havn i Piræus, skriver China Daily. En investering, der for bl.a. Maersk-ejede APM Terminals ikke er kommerciel interessant, og spørgsmålet er oven i købet nu, om Coscos tilbud er højt nok.

APM Terminals var blandt de fem havneoperatører, der var med i opløbet om den græske storhavn, men da bestyrelsen i landets privatiseringsfond tidligere på ugen åbnede kuverten med bindende tilbud, var Cosco alene tilbage. Fonden kvitterede for ulejligheden og bad Cosco om at hæve sit tilbud.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Som eneste operatør holdt Cosco hele vejen gennem den til tider rodede udbudsproces. I en mail til ShippingWatch oplyste fonden, at den havde udbedt sig et "forbedret finansielt tilbud", som skal vurderes på et efterfølgende bestyrelsesmøde. Dette møde skal finde sted i løbet af næste uge.

Græsk storhavn vil have bedre tilbud fra Cosco

Europas havne venter på nyt fra Rotterdam

Udbudsrunde for græsk storhavn er afsluttet

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere