ShippingWatch

Medie: Maersk ude som køber af græsk storhavn

Ifølge Seatrade Maritime har Maersks havneforretning APM Terminals mistet tålmodigheden og trukket sig ud af den kaotiske privatisering af den græske storhavn i Piræus.

Maersks havneselskab APM Terminals har mistet tålmodigheden med de græske myndigheder i den langvarige proces om privatiseringen af landets storhavn i Piræus og trukket sig som potentiel køber. Det skriver nyhedsmediet Seatrade Maritime.

Kinesiske Cosco Pacific menes at være det eneste selskab tilbage, der fortsat er interesseret i at købe 67 procent af den statsejede havn, der er Grækenlands største. Cosco Pacific, der er børsnoteteret i Hong Kong, afleverede ifølge Seatrade som det eneste et bindende tilbud blot fire timer før fristen udløb den 21. december.

Græsk regering vil sælge havne fra

En talsmand i APM Terminals' hovedkontor i Haag kan på grund af en fortrolighedsklausul i den græske privatiseringsproces ikke kommentere oplysningerne over for ShippingWatch og henviser i stedet til det amerikanske finanshus Morgan Stanley, der er rådgiver for den græske privatiseringsfond. ShippingWatch har forgæves forsøgt at få en kommentar.

Salgsprocessen er blevet udsat adskillige gange og har været afbrudt på grund af landets dybe økonomiske krise, forhandlinger med landets kreditorer og parlamentsvalg.

En sidste version af kontrakten blev først sendt til byderne på havnen en uge før deadline, skriver Seatrade.

Kamp om græske nøglehavne spidser til

Cosco køber sig ind i tyrkisk havn gennem joint venture

Græsk parlament vedtager hårde reformer med stort flertal

Ny græsk regering vil stoppe salg af Piraeus

 

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere