Maersks havneselskab APM Terminals har mistet tålmodigheden med de græske myndigheder i den langvarige proces om privatiseringen af landets storhavn i Piræus og trukket sig som potentiel køber. Det skriver nyhedsmediet Seatrade Maritime.

Kinesiske Cosco Pacific menes at være det eneste selskab tilbage, der fortsat er interesseret i at købe 67 procent af den statsejede havn, der er Grækenlands største. Cosco Pacific, der er børsnoteteret i Hong Kong, afleverede ifølge Seatrade som det eneste et bindende tilbud blot fire timer før fristen udløb den 21. december.

Græsk regering vil sælge havne fra  

En talsmand i APM Terminals' hovedkontor i Haag kan på grund af en fortrolighedsklausul i den græske privatiseringsproces ikke kommentere oplysningerne over for ShippingWatch og henviser i stedet til det amerikanske finanshus Morgan Stanley, der er rådgiver for den græske privatiseringsfond. ShippingWatch har forgæves forsøgt at få en kommentar.

Salgsprocessen er blevet udsat adskillige gange og har været afbrudt på grund af landets dybe økonomiske krise, forhandlinger med landets kreditorer og parlamentsvalg.

En sidste version af kontrakten blev først sendt til byderne på havnen en uge før deadline, skriver Seatrade.

Kamp om græske nøglehavne spidser til  

Cosco køber sig ind i tyrkisk havn gennem joint venture

Græsk parlament vedtager hårde reformer med stort flertal  

Ny græsk regering vil stoppe salg af Piraeus